What's on today? Amaretti! |
Sardinian Amaretti are typical of mountain areas and they have the advantage of having only sweet almonds and they are very soft inside. They are eaten especially during the holidays, but if someone is greedy ... can make it all over the year! In this recipe I used egg whites advanced from a previous recipe (tagliatelle).
Limone biologico: la buccia non è trattata chimicamente - Organic lemon: the zest is not chemically treated |
due albumi di uovo bio o da galline allevate all'aperto;
200 grammi di zucchero di canna integrale;
200 grammi di farina di mandorle dolci;
una scorza di limone grattugiata biologica.
Ingredients:
two egg whites (organic or from range chickens);
200 grams of brown sugar;
200 grams of sweet almond flour;
a grated zest (organic).
Preparazione/Preparation:
Montare a neve gli albumi con una frusta elettrica.
Whisk the egg whites with an electric mixer
Aggiungere con un mestolo tutti gli altri ingredienti.
Add all other ingredients.
Mescolare con molta delicatezza.
Stir very gently with a ladle.
Lavorare con le mani fino a raggiungere una palla morbida ed elastica.
Working with your hands until getting a soft ball.
Prendere con le mani piccole porzioni di impasto e farne tante palline da mettere sopra una teglia (foderata di carta forno).
Take small portions of dough and make some tiny balls; put them on baking sheet (covered with oven paper).
Mettere in forno pre-riscaldato a 160° e far cuocere per 10 minuti; togliere gli amaretti dal forno, mettere un foglio di alluminio sopra e abbassare il forno a 140°; completare la cottura per 5/10 minuti (dipende dal vostro forno, controllate gli amaretti e apritene uno per verificare che sia cotto dentro: l'impasto deve restare morbido ma non troppo umido!). Farli raffreddare e mangiarli senza ritegno!
Place in a pre-heated oven to 160 ° and cook for 10 minutes; remove Amaretti from the oven, place a sheet of aluminum above and cool down the temperature at 140 °; complete the cooking for 5-10 minutes (depending on your oven, check Amaretti and open one to make sure it is cooked inside: the dough should be soft but not too wet!). Let them cool and eat without restraint!
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