lunedì 18 aprile 2016

Våffla med dinkel och sojaDen våffla är bra för frukost (du kan laga mat i 10 minuter) och åtföljs perfekt med apelsinjuice, kaffe och färsk frukt. Och naturligtvis med den klassiska kanadensiska lönnsirap, som är 100% naturlig och har en enkel smak och lite söt. Jag tog den ursprungliga, som ni ser på bilden, men också famlade med agave sirap, honung eller enkel strösocker kommer att säkerställa ett bra resultat. En annan fördel med en frukost med våfflor ges av doften: i matlagning utstrålar en härlig doft som sprider sig i hela köket som omedelbart sätter på gott humör tidigt på morgonen! Och eftersom ingredienserna, kommer du att ha tillräckligt med energi fram till lunch.Recept för två personer:

60 gram av dinkel mjöl (eller vitt mjöl)
en tesked bakpulver
ett ägg
en sked av rörsocker (helst hela sockerrör)
80 ml av sojamjölk (eller andra mjölkprodukter)
två knoppar av smör


Metod:

Värme våffla maskin. Smält smöret i en kastrull. I en flat tallrik, slå ägg och sugar..Add smält smör. Blanda. Rör i mjölk, mjöl och bakpulver och salt. Blanda väl för att späda ut mjöl. Med en borste plocka upp smör fast så och sprids på den varma plattan.


Med en skänk, ta halv smeten och distribuera det väl på plattan till kanterna. Stäng tillverkare och koka i ca 4 minuter eller tills den är gyllenbrun.


Ta bort den kokta våffla med en skopa och servera med frukt, strösocker, lönnsirap eller fyllningar efter eget val.


Nessun commento:

Posta un commento

E voi cosa ne pensate? fatemi sapere tutto nei vostri commenti. Vi aspetto!