venerdì 29 aprile 2016

Italiensk kaka med zucchini och ricottaDenna kaka är perfekt för en take-away lunch men det är också bra som plockmat för fester, pic-nic och vänliga stunder av fritid.


Ingredienser för 4 personer:

För basen (Brisee bakverk)

125 g vetemjöl
125 gram vitt mjöl 00
50 gram olivolja
ett litet paket jäst för salta (cirka 7 gram jäst)
100 ml varmt vatten
två nypor salt

För fyllningen:

300/400 gram zucchini
30 gram riven ost (jag sättade parmesanost, kan du lägga vad du föredrar)
130/150 gram keso (jag sättade ricotta)
muskot, en nypa
hackad basilika, en tesked
2 matskedar extra virgin olivolja
två matskedar hackad lök
tre ägg
salt-
peppar

Metod:

Börja med att förbereda basen. I en skål blanda de två mjöl, göra ett hål i mitten. Placera alla andra ingredienser och arbeta först med en träslev och sedan med händerna i några minuter. Det måste vara en mjuk och elastisk deg. Gör en boll och låt stå.


Förbered fyllningen. Tvätta och skiva zucchini i omgångar och låt dem steka i olja och lök i ca tio minuter; De bör krympa och blir mjuka. Ta bort från värmen och ta bort överflödig olja med hushållspapper. I en annan skål blanda ost, muskot, basilika, peppar, ägg, salt. Gör en kräm som arbetar kraftigt med en träslev eller en visp.

Nu monterar vi delar: bläddra degen med en brödkavel och placera den över en form tårta. Tillsätt zucchini och tryck väl. Slutligen, täck med saltade grädde. Baka i ugnen på 180 grader i 25-30 minuter.

Denna kaka är bra både varm och kall, tunt skivad och åtföljs av kallskuret och snacks.Vad tycker du om? Gillar du ricotta ost eller andra ost? 

Nessun commento:

Posta un commento

E voi cosa ne pensate? fatemi sapere tutto nei vostri commenti. Vi aspetto!